Finansiski servisi

Finansijski servisi Telenet Call Centra pomažu pre svega osiguravajućim društvima ili bankama da se fokusiraju na tri osnovna nivoa odnosa sa klijentima:

(1) Razdvajanje – proces koji treba da pronađe i kvalifikuje komitente.

(2) Transakcije – proces naplate za transakcije proizvoda i servisa.

(3) Održavanje – proces stalnog informisanja klijenata tako da oni i dalje pristupaju određenim uslugama.

Finansijski servisi Telenet Call Centra mogu se koristiti kod:

  • Bankaka
  • Kompanija koje koriste kreditne kartica
  • Osiguravajućih agencija
  • Osiguravajućih kompanija
  • Hipotekarnih banaka i Brokera
  • Berzanskih posrednika

Iskustvo Finansijskih servisa Call Centara predstvlja visok nivo obrta ili zarade po zaposlenom

Istraživanja pokazuju da call centri u sektoru finansijskog servisa ostvare godišnji obrt od 39%. Fluktuacija operatera u svim Call Centrima je prilično velika, a svi Telenet operateri prolaze kroz striktan proces selekcije i obuke, te su kvalifikovani da obave kvalitetnu interakciju sa klijentima. 


Mnoge firme korisnicima pružaju usluge odloženog plaćanja u vidu potrošačkih kredita, čekova ili raznih post-paid usluga. Telenet servis usluga “Prikupljanje dugova” je jedna od najtežih i verovatno najosetljivija aktivnost u bilo kojoj vrsti poslovanja sa klijentima. Telenet Call Centar “Prikupljanje dugova” - locira dužnika u bazi podataka (ili ga učitava iz već kreirane baze) i automatski ga poziva. 

Koristeći TISCampaign aplikaciju, operater na svom ekranu dobija kompletnu informaciju o profilu tog kontakta (uključujući kreditni profil), kao i seriju pitanja i mogućih odgovora. TISCampaign aplikacija navodi i kontroliše komunikaciju između operatera i klijenta. Nakon prvog upozorenja, Call Centar “Prikupljanje dugova” u narednom periodu prati ponašanje klijenta. Ukoliko ne dođe do plaćanja duga (recimo nedelju dana pred istek roka kredita), Call Center po drugi put automatski poziva dužnika, ali ovaj put uz obaveštenje o posledicama eventualnog neplaćanja duga. 

Različita istraživanja pokazuju da se nakon prvog obaveštenja dužnika broj naplata poveća za preko 17%, dok se nakon drugog upozorenja taj broj uvećava za još dotatnih 20%.


Нема коментара:

Постави коментар